la finalul zilei, scopurile sunt simple: siguranță și securitate

jodi rell

securitate și mentenanță

descoperă cum te putem ajuta să ai un site sigur

pasiune / eficiență / accesibilitate

De ce este securitatea online atât de importantă?

Nu mai este un secret pentru nimeni că atacurile online s-au înmulțit îngrijorător în ultimul timp. Bruce Schneier, criptograf și specialist în securitate online, spunea: “aceia care cred că tehnologia le poate rezolva problemele de securitate nu înțeleg nici problemele, nici tehnologia.”

Sunt tot mai dese situațiile în care proprietarul unui site își dă foarte târziu (sau niciodată) seama că site-ul lui a fost atacat. Acest lucru se întâmplă pentru că, în cele mai multe cazuri, hackerii nu mai distrug site-urile pe care le accesează neautorizat, ci le folosesc ca unelte pentru a întreprinde alte activități, de cele mai multe ori ilegale. Fac asta instalând scripturi (bucăți de cod) malware. Aceste scripturi se folosesc de site-ul tău pentru a afișa linkuri sau reclame, pentru a-ți redirecționa vizitatorii către alte site-uri, pentru a trimite e-mailuri (Spam) în numele tău, pentru a colecta date despre utilizatorii site-ului sau chiar pentru a răspândi viruși.

Odată atacate și infectate cu astfel de scripturi, site-urile se confruntă cu o serie de efecte nedorite: scăderea traficului sau a poziției în motoarele de căutare (pentru că Google, spre exemplu, penalizează site-urile infectate), blocarea site-ului pe anumite calculatoare (care le detectează ca fiind purtătoare de viruși/malware), pierderea încrederii clienților în afacerea ta (și, deci, scăderea vânzărilor), consumul excesiv de resurse pe server, blocarea adreselor de e-mail pe care le folosești (și care vor fi catalogate drept adrese aparținând unui domeniu Spam sau chiar furtul datelor personale ale clienților.

În cazul în care suspectezi că site-ul tău a fost infectat, peste bine să ne contactezi imediat pentru a remedia în cel mai scurt timp problema și a evita ca efectele amintete mai sus să îți prejudicieze în mod grav afacerea sau imaginea.

De ce este important ca menenanța site-ului să fie un proces continuu?

Atunci când mentenanța site-ului este realizată în mod corespunzător, este puțin probabil să apară probleme de securitate.

În fiecare zi apar noi viruși și în fiecare zi hackerii găsesc noi metode de a exploata vulnerabilitățile unui site. La fel, în fiecare zi apar noi metode de a preveni aceste incidente.

Toate CMS-urile importante (WordPress, Drupal, Magento, Joomla, PrestaShop, Shopify etc.) lansează constant update-uri de securitate. La fel, toate extensiile (plugin-urile) pe care site-ul tău le utilizează beneficiază, și ele, de astfel de actualizări. Este important ca atât CMS-ul cât și extensiile pe care le folosești să fie de ultimă generație, lucru care se realizează printr-o mentenanță continuă. Rolul mentenanței este, așadar, acela de ține la zi software-ul (codul) pe care site-ul îl folosește. Tot în cadrul acestui proces sunt corectate lucrările și se fac verificări și optimizări constante.

La fel cum controalele medicale și tratamentele preventive ne feresc de boli, un process de mentenanță corect efectuat poate să ferească un site de viruși și de coduri malițioase.

Soluții complete

De ce să lucrezi cu noi?

Pentru că te putem ajuta să ai un site “curat”. Așa cum spuneam, toate motoarele de căutare penalizează site-urile cu probleme de securitate.

De asemenea, te putem ajuta să previi breșele de securitate. Se spune că un lanț este tot atât de slab pe cât este cea mai slabă verigă a sa. Rolul nostru este acela de a ne asigura că site-ul tău este unul puternic, fără puncte cu vulnerabilități ușor de exploatat.

Nu în ultimul rând, pentru că un site care are toate actualizările efectuate la zi, este un site care funcționează mai bine și mai rapid. Actualizările nu presupun doar corectarea vulnerabilităților de securitate ci și menținerea site-ului în pas cu evoluția mediului online și a tehnologiilor aferente.

Suntem alături de tine pe drumul către succes!

Pregătiți pentru orice provocare

În plus, lucrăm după un proces foarte riguros și oferim o gamă largă de servicii:

  1. Devirusarea site-ului și eliminarea codurilor malițioase (dacă este cazul)
  2. Identificarea vulnerabilităților de securitate
  3. Planificarea și implementarea soluțiilor de securitate necesare pentru a evita atacurile
  4. Backup-uri periodice
  5. Realizarea unui ghid de securitate care poate fi apoi urmat de cei care se ocupă de administrarea site-ului
Layer
Layer

Ai nevoie de servicii de mentenanță dacă:

1.

Un site “curat” te ajută să-ți păstrezi poziția în motoarele  de căutare, să oferi clienților o experiență online plăcută și, nu în ultimul rând, să le garantezi securitatea atunci când accesează adresa ta de internet.

2.

Nu este nimic mai supărător pentru un client (sau potențial client) decât mesajul “browser-ul îți recomandă să nu vizitezi aceste site, pentru că pare să conțină viruși sau bucăți de cod malițios”. În astfel de situații vorbim, în cel mai fericit caz, despre o vânzare temporar ratată. În cel mai rău, despre un client pierdut definitiv.

3.

Există o mulțime de aspecte ale afacerii tale pe care nimeni în afară de tine nu le poate gestiona. Este de preferat să-ți ocupi timpul cu ele, astfel încât întreaga ta energie să fie catalizată către dezvoltarea activității. De mentenanța site-ului tău ne putem ocupa noi.

Un abonament de mentenanță nu costă mult. Contactează-ne, povestește-ne despre proiectul tău, și vom găsi împreună cea mai bună modalitate de a colabora. Ne dorim să fim alături de tine și să participăm la succesul afacerii tale.

Toate serviciile prestate de noi beneficiază de garanție.

SOLICITĂ O OFERTĂ !